radio 2

Bredere fietspaden in Houthalen-Helchteren moeten voor meer veiligheid zorgen 

Langs de Grote Baan in Houthalen-Helchteren start vandaag de verbreding van de fietspaden. Die moeten het alvast veiliger maken voor de fietsers in afwachting van de grote werkzaamheden voor de herinrichting van de Noord-zuidverbinding.

Langs die enorm drukke Grote Baan worden niet alleen de bestaande fietspaden verbreed. Ook de kruispunten worden aangepakt zodat fietsers veiliger kunnen oversteken, want het oversteken is voor zachte weggebruikers één van de knelpunten op die weg. De werkzaamheden zullen ongeveer een half jaar duren.

"We willen dat alle fietsers, zeker ook de schoolgaande jeugd, zich veiliger en comfortabeler kunnen verplaatsen. Op dit moment liggen die fietspaden er niet goed bij: weinig comfort, niet veilig, ook de kruispunten zorgen vaak voor heel wat problemen, ... en die verbetering daar willen we volop op inzetten", zo licht Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) toe. 

Voorafname op grote werken

De minister onderstreept ook dat de verbreding van de fietspaden in feite een voorafname is op de grotere werken, namelijk voor de volledige herinrichting van de Noord-zuidverbinding, onder meer met tunnels. Eerder zijn ook al de werkzaamheden gestart voor de bouw van een fietsbrug over de Grote Baan, ter hoogte van de Kmo-zone in Helchteren. Die zal tegen maart volgend jaar klaar zijn.

Meest gelezen