Conner "Konijn" Rousseau over deelname "The Masked Singer": "Zou nu niet meer meedoen, maar ik ga me niet excuseren"

Verrassing van formaat afgelopen vrijdag, toen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29) werd ontmaskerd als finalist Konijn in het VTM-programma "The Masked Singer". De meningen over zijn deelname lopen nogal uiteen. Rousseau heeft daarop gereageerd in de ochtendshow van MNM. "Ik laat de meningen voor wat ze zijn, en ik ga me hier niet voor excuseren."

Dat Rousseau 7 uitzendingen lang meedraaide in de gemaskerde zangwedstrijd op VTM, was één van de grote verrassingen van het programma. De Vooruit-voorzitter heeft een pak reacties gekregen op zijn deelname, zowel positieve als negatieve. 

"Het was een heftig weekend, want ik heb het eindelijk mogen vertellen aan mensen. Het was plezant, maar het is maar wat het is: een leuke show", vertelt hij bij MNM. 

Dat zijn deelname de wenkbrauwen doet fronsen, begrijpt Rousseau maar deels. "Ik laat die meningen voor wat ze zijn, ik reageer daar niet op. Sommige mensen doen heel denigrerend over dat programma. En dat is eigenlijk denigrerend naar alle mensen die kijken, de hele ploeg die "The Masked Singer" maakt, en alle andere deelnemers. Ieder zijn ding: als je het niet leuk vindt, kijk dan niet", vindt Rousseau.

Men wil altijd dat politici gewoon tussen de mensen staan. En ik ben ook maar een gast van 29 die eens iets anders wil doen.

Onder meer VRT-Wetstraatwatcher Ivan De Vadder opperde dit weekend dat de timing van dit entertainmentprogramma gezien de oorlog in Oekraïne bijzonder slecht valt voor Rousseau. "Ook al kon Rousseau destijds natuurlijk niet weten dat er een oorlog zou uitbreken. Maar je kan je afvragen of politici wel moeten deelnemen aan dit soort programma's."

Rousseau denkt er het zijne van. “Men wil altijd dat politici tussen de mensen staan. Ik ben een gewone gast van 29 die ook eens iets anders wil doen, naast mijn job. "The Masked Singer" is opgenomen in een periode dat het rustiger was voor mij, op zondagen, dus dat ging. Stel dat ze mij vandaag zouden vragen, voor opnames volgende week: dat zou niet gaan, niet met mijn agenda, en ook niet met de context", geeft hij toe. "Maar ik ga me niet excuseren, want die opnames zijn tien maanden geleden ingeblikt. En je weet nooit wat er tien maanden later zal gebeuren." 

Beluister hier het volledige interview met Conner Rousseau in de ochtendshow van MNM:

Meest gelezen