Twee buren uit Riemst zijn inbrekers te snel af: "Politieteam heeft achtervolging overgenomen"

In Herderen, in Riemst hebben twee buren inbrekers betrapt en achtervolgd. Een van de buren zag twee verdachte mannen aan een huis in de Groothofstraat. Toen hij een kijkje ging nemen, vluchtten de dieven weg. Ze ramden daarbij een geparkeerde auto. De kinesist die in de straat een praktijk heeft, sprong meteen in zijn wagen en zette de achtervolging in.

"De buurman verwittigde vanmorgen de politie, omdat hij iets verdacht had gezien aan het huis van de buren", vertelt korpschef Dirk Claes van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. "Hij is dan zelf een kijkje gaan nemen, en twee mannen zijn daarop weggevlucht met een auto. 

De kinesist hier tegenover zag dat gebeuren en is de mannen achterna gereden

Vic Cleuren, buurtbewoner

"De mannen ramden tijdens het wegrijden een geparkeerde auto en de kinesist die hier tegenover een praktijk heeft, zag dat en is meteen in zijn auto gesprongen om de mannen te achtervolgen",  legt buurman Vic Cleuren uit. "Ze reden richting Tongeren, onderweg kon hij de politie verwittigen en die hebben de achtervolging kunnen overnemen." 

De achtervolging eindigde in Crisnée, net over de taalgrens. "Ons team heeft twee mannen ingerekend, die zitten nu hier bij ons in de cel", gaat  de korpschef verder.  "We hebben intussen vastgesteld dat er was ingebroken in de woning. Het parket moet nu beslissen wat er met de mannen moet gebeuren."

Meest gelezen