Foto ter illustratie
La Bruixa

Mogelijk hondenvergiftiger actief in Leuven

In Leuven is er mogelijk een hondenvergiftiger aan het werk in de buurt van het Van Waeyenberghpark. Vorige week overleed een hond mogelijk door gif. Een aantal andere honden vertonen ziektesymptomen. De politie voert momenteel een onderzoek.

Vrijdagavond kreeg de Leuvense politie een melding binnen van een vrouw van wie haar hond de week voordien overleden was. Haar tweede hond vertoonde ook ziektesymptomen. 

De vrouw zag later een onbekende dame korrels gooien aan het Van Waeyenberghpark en vermoedt dat het om rattenvergif gaat. Het zouden kleine witte korrels zijn.

Onderzoek politie

Of het effectief om een hondenvergiftiger gaat, is nog niet duidelijk. “De persoon die die korrels gestrooid heeft, is nog niet geïdentificeerd en het is nog niet duidelijk wat die korrels precies zijn”, zegt woordvoerder van de Leuvense politie Mathieu Caudron. “Dat proberen we de komende dagen uit te klaren.”

Meest gelezen