Files aan tankstations in Kinrooi: burgemeester vraagt maatregelen

De burgemeester van Kinrooi wil dat de tankstations in zijn gemeente maatregelen nemen om lange wachtrijen te vermijden. Brandstof in ons land is goedkoper geworden en daardoor komen veel Nederlanders hier tanken. 

Door de prijsverschillen aan de tank, komen er nog meer Nederlanders dan vroeger in België tanken, en dan zeker in de grensregio. 

Wachtrijen tot 200 meter op het fietspad leiden natuurlijk tot gevaarlijke situaties

Aan drie van de vijf tankstations in Kinrooi stonden de automobilisten de voorbije dagen aan te schuiven op het fiets- of voetpad. En dat is veel te gevaarlijk, zegt burgemeester Jo Brouns (CD&V): "Wachtrijen tot 200 meter op het fietspad leiden natuurlijk tot gevaarlijke situaties. Fietsers die op de rijweg moeten rijden, vrachtwagens die daar langs rijden, dat is zeer onveilig. We vragen daarom aan de tankstations om personeel in te zetten zodat het veilig kan verlopen. Maar daarnaast doen we ook een oproep aan de chauffeurs zelf om niet op het fietspad te gaan staan, want dat is niet reglementair." 

Begrip

"Er zijn goede voorbeelden van tankstations die extra personeel inzetten om het verkeer in goede banen te leiden", gaat de burgemeester verder. "Ik zou dat willen aanraden aan alle andere tankstations. En ik heb ook gemerkt dat ze dat begrijpen en de komende dagen willen uitzoeken hoe ze dat kunnen organiseren." De burgemeester heeft de politie ook gevraagd om regelmatig te controleren. 

Lommel

In Lommel waren er vorige maand al problemen met lange wachtrijen aan een onbemand tankstation, vlakbij de grens. "Toen schreven we zo'n 200 pv's uit", zegt korpschef Bart Voordeckers. Uiteindelijk verhoogde Lukoil de prijzen om Nederlandse tanktoeristen tegen te houden. "Dat heeft toen gewerkt, maar de voorbije dagen hebben we opnieuw enkele pv's uitgeschreven", zegt Voordeckers. "We zullen er nu opnieuw regelmatig controleren."

Meest gelezen