Filiaalmanager supermarkt in Putte steelt meer dan 90.000 euro uit kluis

De rechtbank van Mechelen heeft een filiaalmanager van een Lidl-supermarkt in Putte veroordeeld voor diefstal op het werk. De man had meer dan 90.000 euro gestolen uit de kluis van de supermarkt.

De filiaalmanager van de Lidl-supermarkt in Putte had per vergissing een sleutel van de kluis gekregen en zei telkens tegen de koerier die de kluis kwam leegmaken dat de sleutel onvindbaar was. De man ging systematisch zelf met het geld aan de haal. In totaal heeft de man meer dan 90.000 euro gestolen van Lidl.

Volgens zijn advocaat had de man gokschulden en gebruikte hij het geld om die schulden te vereffenen. De rechter veroordeelde hem tot een celstraf van een jaar met probatie-uitstel en een boete van 1.200 euro. Hij moet Lidl een schadevergoeding van 95.250 euro betalen.

Meest gelezen