Hasselt wil lokale ondernemingen de kans bieden om stadsleverancier te worden

Lokale handelaars krijgen van de stad Hasselt de mogelijkheid om stadsleverancier te worden. Via een website kunnen bedrijven zich  daarvoor registreren. “We willen lokale ondernemers actief en duurzaam betrekken bij de overheidsopdrachten van onze stad”, klinkt het.

Momenteel worden een kwart van alle producten en diensten die Hasselt nodig heeft bij een lokale ondernemer gekocht, maar de stad wil dat nog opdrijven. En daarom roept de stad de lokale handelaars op om offertes in te dienen als er overheidsopdrachten worden uitgeschreven. Via de website stadsleverancier, kunnen bedrijven zich registreren en staan en alle Hasseltse openbare aanbestedingen opgelijst.

“Voor kleinere bedragen is het als stad genoeg om 3 mogelijke leveranciers aan te schrijven en dus 3 offertes op te vragen”, zegt schepen van Economie Rik Dehollogne (N-VA). “En we willen voor zowel grote als kleine aankopen ervoor zorgen dat de aankoopdienst van de stad Hasselt vooral en zeker lokale ondernemers aanschrijft om hen te vragen offertes in te dienen.” 

“Ondernemers zijn de motor van onze welvaart en als de ondernemers het goed doen, dan doet de stad het ook goed”, legt Dehollogne uit. “En aangezien de stad Hasselt jaarlijks voor een groot bedrag aankopen doet, vinden wij het belangrijk dat daar een groot deel van terugvloeit naar de lokale ondernemers zodat zij er een graantje van kunnen meepikken.”

Meest gelezen