Foto Gemeente Heuvelland

Heuvelland wil af van wildgroei aan wegwijzers in de natuur

De gemeente Heuvelland gaat extra controleren welke wegwijzers er voor fiets- en wandeltochten in de natuur mogen hangen. Volgens het gemeentebestuur hangen veel organisatoren zonder vergunning pijltjes op. Anderen halen ze dan weer niet weg wanneer het evenement al afgelopen is. "We waarschuwen tot de zomer, nadien volgen er boetes", zegt schepen van Sport Bart Vanacker (Gemeentebelangen).

Wie wel eens gaat wandelen of fietsen in Heuvelland, heeft het misschien al gemerkt. Daar hangen de laatste tijd erg veel wegwijzers. Voor wandeltochten bijvoorbeeld, een fietsparcours of een oldtimer-rondrit. "Het zijn er echt te veel, het stoort en je ziet door de bomen het bos niet meer door die wildgroei aan wegwijzers", zegt Sportschepen Bart Vanacker. Ook buurgemeenten zoals Poperinge en Ieper organiseren hun bewegwijzerde evenementen volgens de schepen graag in Heuvelland. "Ze zijn welkom, maar het moet volgens de regels gebeuren."

Toestemming vragen aan gemeentebestuur

De gemeente Heuvelland roept organisatoren nu op om telkens toestemming te vragen aan de gemeente vooraleer ze wegwijzers ophangen. "En we vragen hen ook om de pijltjes a.u.b. na het evenement weer te verwijderen, want nu blijven ze vaak hangen en nadien belandt het afval in de natuur", zegt Sportschepen Vanacker.

Meest gelezen