Honderden witte ballonnen als eerbetoon voor slachtoffers van carnavaltragedie in Strépy

In La Louvière zijn dinsdag honderden mensen samengekomen voor een eerbetoon aan de slachtoffers van de carnavalstragedie in Strépy-Bracquegnies. Zondag kwamen daar zes personen om het leven toen een wagen inreed op een groep carnavalisten. Verschillende andere raakten gewond, onder wie tien zwaargewonden.

Om 17.00 uur werden honderden witte ballonnen opgelaten aan het kruispunt tussen de rue Joseph Wauters en de rue Victorien Ergot, in het centrum van Strépy-Bracquegnies. Het herdenkingsmoment bracht de inwoners en nabestaanden samen en liet hen stilstaan bij de tragedie die zich zondag heeft afgespeeld.

Bekijk de reportage over de herdenking uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen