C. Barton van Flymen

Politiezone MINOS start met opleiding van 21 inbraakpreventieadviseurs: "Het aantal inbraken moet echt dalen"

Bij de politiezone MINOS hebben 21 kandidaten zich aangemeld om inbraakpreventieadviseur te worden. “Het zijn gewone burgers die de politie meer wil betrekken bij het voorkomen van inbraken. Het aantal inbraken moet dalen”, vertelt korpschef Siegfried Mertens bij Radio 2 Antwerpen.

De toekomstige inbraakpreventieadviseur van politiezone MINOS, gelegen ten zuidoosten van Antwerpen, gaan tips geven aan inwoners om inbraken te voorkomen. “Hoe kan je, je huis op de beste manier te beveiligen? Welk type ramen en deuren heb je, hoe ligt het huis erbij en over het afstellen van lichten. In onze politiezone gebeuren er nog steeds veel inbraken, preventieadviseurs zijn dus echt wel nodig", vertelt Siegfried Mertens, korpschef van de zone MINOS.

Luister hier naar het gesprek met korpschef Siegfried Mertens bij Start Je Dag Antwerpen:

Opleiding en stage

De politie vindt 21 kandidaten best veel, maar het is ook nog afwachten of ze binnenkort allemaal aan de slag kunnen, zegt Mertens. “We gaan een doorlichting doen van alle kandidaten, niet iedereen kan zomaar preventieadviseur worden. Als alle lichten op groen staan dan mogen die mensen bij ons beginnen aan een opleiding van 4 dagen en 2 stagedagen. Het vergt toch wel een zekere expertise, maar een theoretisch examen is niet voorzien.”

Samen met de politiezones HEKLA en Rupel worden de preventieadviseurs van MINOS opgeleid. Vanavond worden de kandidaten verwacht op een infoavond in Mortsel, donderdag is er een infomoment in Edegem en zaterdag in Boom.

Meest gelezen