Lente brengt nieuw leven in Tivolipark Mechelen: "Al 10 lammetjes geboren"

De kinderboerderij van het Tivolipark in Mechelen kent een ware babyboom. Op enkele weken tijd zijn er al 10 lammetjes geboren. “De komende dagen verwachten we nog een aantal lammetjes van schapen en geiten”, zegt Myriam Dewael, diensthoofd milieueducatie in Tivoli.

Nieuw leven in het Tivolipark in Mechelen. De kinderboerderij heeft een plotselinge toename van lammetjes, zoals bij schapen worden de jongen van een geit ook lammetjes genoemd. Op korte tijd zijn er 10 lammetjes geboren, 2 van de Kempense geiten en 8 van de dwerggeiten. Sinds dit weekend zijn er ook schapenlammetjes op de knuffelweide van de boerderij te vinden. 

"Zo'n bevallingen zijn voor mij niet meer uniek", vertelt dierenverzorgster Nettie. "Het geeft wel een geweldig gevoel om de dieren, die je dagelijks verzorgt, moeder te zien worden." Voor diensthoofd milieueducatie, Myriam Dewael was het wel de eerste keer: "Voor het eerst heb ik zo'n bevalling mogen meemaken. Het was fantastisch om te zien."

Beluister hier de reportage op Radio 2 Antwerpen:

Baasjes gezocht

De geiten blijven niet in het Tivolipark, maar worden na 3 maanden naar hun nieuwe thuis gebracht. De kinderboerderij zoekt volop mensen die voor de geitjes willen zorgen. "We geven die mensen informatie om goed voor zo'n geitje te zorgen. Het is erg belangrijk dat ze ook de nodige beweging hebben", zegt Dewael. Het zijn voornamelijk particulieren die de dieren in huis halen, maar het is ook zeker mogelijk dat ze naar verzorgingstehuizen gaan. 

Je kan de lammetjes dus nog 3 maanden lang gaan bezoeken in de kinderboerderij van Tivoli.

Meest gelezen