Radio 2

President Oostenrijk bezoekt onderzoekscentrum VEG-i-TEC 4 dagen na zware brand

Federaal president van de Republiek Oostenrijk Alexander Van der Bellen en zijn vrouw Doris Schimdauer brachten een bezoek aan het onderzoekscentrum VEG-i-TEC. Vrijdag stond het gebouw van de Universiteit Gent nog in lichterlaaie door het verkeerde gebruik van een gasbrander om het mos van op de muur weg te branden. De schade van de brand bleef gelukkig beperkt tot de buitenkant van het gebouw. 

De president en zijn echtgenote Doris Schimdauer kwamen een kwartiertje vroeger aan dan voorzien. Ze werden begeleid door een 20-tal motorrijders van de federale politie. In de gebouwen kregen de president en zijn gevolg een rondleiding en uiteenzetting over de innovatieve en duurzame processen, die er worden ontwikkeld voor de groenten in de voedingsindustrie. Projectmanager Michael Chys gaf een woordje uitleg bij een eerste opstelling, waar het versnijden en verpakken van ijsbergsla wordt getest. Na de rondleiding ondertekende de president het guldenboek van de universiteit. Vanmiddag brengt het presidentieel koppel een bezoek aan het Europa College in Brugge. 

Operationeel Manager Michael Chys gaf de president en zijn vrouw een woordje uitleg.
Radio 2

Veel scheelde het niet of de zware brand van vrijdag had het bezoek onmogelijk gemaakt. “We staan hier op een paar centimeter van het inferno van vorig week”, vertelt Michael Chys, operationeel manager van VEG-i-TEC. “We wisten dat de president geïnteresseerd was in het innovatieve en duurzame aspect van ons onderzoek hier in het onderzoekscentrum. Gelukkig is de schade door de brand vooral gestopt bij de buitengevel. Binnenin is de schade miniem en zijn de installaties volledig operationeel gebleven. Dus we konden hem een volledig beeld tonen van hoe we hier werken.”

De sporen van de zware brand zijn nog duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van het gebouw
Radio 2

Meest gelezen