Archieffoto

Reddingsactie op Noordzee voor boot vol vluchtelingen: “Toch varen ze door naar Engeland”

Op de Noordzee is sinds 5 uur deze ochtend een reddingsactie aan de gang na een noodoproep van een man op een boot vol vluchtelingen. Zij bevinden zich momenteel in Franse wateren, maar varen ondanks de problemen verder richting Engeland.

De noodoproep kwam rond 5 uur binnen bij de Belgische 112-centrale. Een vluchteling aan boord van een boot belde om te melden dat ze in nood waren. De boot bevond zich op volle zee en zou langzaam aan het onderlopen zijn. Volgens de eerste berichten waren er 35 vluchtelingen aan boord.

Het duurde even voor de reddingsdiensten de oproep en de boot konden lokaliseren. Uiteindelijk werd de boot gevonden in Franse wateren. De Belgische NH90-reddingshelikopter vertrok vanop de luchtmachtbasis in Koksijde. Ook 2 reddingsboten van Vloot, de Orka en de Zeetijger, vertrokken ter ondersteuning.

Engeland

De NH90-helikopter trof de boot aan en bleef er boven cirkelen, maar stelde vast dat de boot nog steeds verder koers zette richting Engeland. “De reddingsdiensten zijn gaan kijken, maar ik heb intussen begrepen dat het probleem opgelost is en het bootje onderweg is naar Engeland. Het wordt nu vanop afstand gevolgd. Ik veronderstel dat ze zullen opgepakt worden als ze in Engeland toekomen”, zegt Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

Meest gelezen