Schoolkinderen in Meldert zingen vredesliederen voor Oekraïne

In de kerk van Meldert hebben de 300 leerlingen van basisschool Domino vanmiddag vredesliedjes gezonden. De school wil de leerlingen zo laten stilstaan bij het leed van de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Er daagden heel wat toehoorders op.

Het is niet gemakkelijk om dezer dagen met kinderen op de juiste toon te praten over de oorlog en de verschrikkingen in Oekraïne, terwijl ze daar toch veel vragen over hebben. "Eigenlijk hadden we niet zoveel volk verwacht omdat het een doordeweekse dag is. We vonden dat we iets moesten ondernemen, ook om de kinderen eens wakker te schudden met de boodschap: Kijk, vrede begint bij jezelf en wat er gebeurt in de wereld raakt ons heel diep, en daarom zingen we vredesliederen en dragen we vredesteksten voor", zo legt directrice Ann Deboutte van Domino uit.

Het raakt hen diep

"De kinderen stellen elke dag veel vragen over de oorlog, over hoe het verder moet, wat er gebeurt ... het raakt hen echt diep. Daarom willen we de wonde niet dieper maken, maar er op een fijne manier over bezig zijn, zodat ze er niet onrustiger door worden", aldus Ann Deboutte. 

Er kwamen ongeveer 300 kinderen uit 5 kleuterklassen en 9 klassen uit het lager onderwijs naar de kerk. Bijna iedereen had de oproep gevolgd om in het blauw en geel gekleed gegaan. De kerk liep ook vol met geïnteresseerden: ouders, familie, sympatisanten en oud-personeelsleden.

Meest gelezen