James Arthur Photography
James Arthur Photography

Stormen in februari veroorzaakten meer dan half miljard euro schade

De stormen Franklin en Eunice, die in februari ons land teisterden, hebben een half miljard euro aan verzekerde schade veroorzaakt. Dat blijkt uit een rondvraag door Assuralia, de federatie van verzekeraars. De verzekeringsondernemingen ontvingen bijna 223.000 aangiftes. Dat is een recordaantal voor stormschade in ons land. De meerderheid van die dossiers ging over schade aan woningen.

De stormen die van 16 tot 21 februari ons land hebben geteisterd, hebben ongeveer 551 miljoen euro aan verzekerde schade veroorzaakt. Dat blijkt uit een rondvraag door Assuralia, de federatie van verzekeraars.

De meeste dossiers, meer dan 213.000, gaan om schade aan woningen

Barbara Van Speybroeck, woordvoerder Assuralia

Bijna 223.000 mensen deden een aangifte. Dat is een recordaantal voor stormschade in ons land. "De meeste dossiers, meer dan 213.000, gaan om schade aan woningen, daaronder valt ook schade aan de tuin, het tuinhuis of zonnepanelen. Een kleine 10.000 dossiers betrof schade aan voertuigen", vertelt woordvoerder van Assuralia, Barbara Van Speybroeck. 

Op het vlak van schadelast breken stormen Eunice en Franklin geen records. Met een geraamde schade van een half miljard euro, hebben ze minder kosten met zich meegebracht dan de pinksterstormen uit 2014. De schadelast bedroeg toen 654 miljoen euro.

Wat doen bij stormschade?

  • Stuur jouw verzekeraar zo snel mogelijk de aangifte van het schadegeval en foto’s van de schade. Je moet ook proberen om verdere schade te voorkomen. 
  • Wees zo concreet en gedetailleerd mogelijk in de beschrijving van de schade.
  • Zorg voor goede foto’s. Sommige verzekeraars bieden video-expertise aan, waarbij een expert niet meer ter plaatse hoeft te komen om de schade vast te stellen. Dan volstaat een videogesprek met je verzekeraar, waarbij je de schade filmt met je smartphone. Dat levert ook tijdwinst op.

Meest gelezen