Archieffoto

Na 3 jaar weer internationale toppers op Streetartfestival "The Crystal Ship" in Oostende

Volgende week start in Oostende het streetartfestival "The Crystal Ship". Het festival is aan de 7e editie toe en kan voor het eerst in 3 jaar opnieuw internationale artiesten verwelkomen. “Eén van hen is Maya Hayuk met Oekraïense roots”, zegt curator Bjorn Van Poucke.

Wie al eens door de straten van Oostende dwaalde, heeft ze ongetwijfeld al gezien. Grote graffitiwerken op gevels in de stad. Het streetartfestival begint maandag aan de 7e editie. “We kunnen eindelijk nog eens een traditionele editie organiseren na 2 coronafestivals”, zegt Van Poucke. “Er komen voor het eerst in 3 jaar weer internationale kunstenaars naar Oostende. Eén van hen is Maya Hayuk, een Amerikaanse kunstenares met Oekraïense roots. Zij zal op de muur van het Ensorinstituut een kunstwerk maken dat verwijst naar de oorlog.”

Miljoenste bezoeker

Hoeveel bezoekers er naar Oostende zullen afzakken, kan de curator niet zeggen. “Maar we verwachten dat we deze paasvakantie de miljoenste bezoeker van het festival mogen verwelkomen. Ik denk dat we uitgegroeid zijn tot het relevantste streetartfestival van Europa.”

Je kan de artiesten aan het werk zien van 28 maart tot 9 april. Daarna worden de werken officieel voorgesteld aan het grote publiek. De muurschilderingen worden niet verwijderd, dus na deze editie zullen er  permanent 72 streetartkunstwerken in Oostende te zien zijn.

Meest gelezen