Radio 2

Centrum Menen en Barakken worden één grote zone 30

De zone 30 in Menen wordt groter: in heel het stadscentrum en de wijk De Barakken tot aan de Franse grens mag er niet meer dan 30 km per uur gereden worden. Dat moet voor minder verkeersslachtoffers zorgen. Er zullen wel nog altijd verbindingsstraten zijn waar je wel 50 km per uur mag rijden.

Samen met zo’n 60 steden en gemeenten is Menen lid geworden van de Coalitie van 30 van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Schepen van Mobiliteit Patrick Roose van Menen (Vooruit): “Er gebeuren minder ongevallen in een zone 30. Als er dan toch gebeuren dan zijn die minder zwaar”. 

Radio 2

Oppositiepartij CD&V vindt dat ook de weginfrastructuur heringericht moet worden. “Alleen maar de snelheid verlagen geeft de indruk dat het vooral de bedoeling is om de stadskas te vullen”. Schepen Roose zegt dat er later nog ingrepen aan de wegen volgen. “Het verkeersreglement is een grote eerste stap. We moeten nu iedereen meekrijgen in dit verhaal. De weginrichting zal in de toekomst mee-evolueren. Maar ik wil niet degene zijn die blijft wachten tot er nog meer slachtoffers zijn”, zegt Roose.

Meest gelezen