Dieselprijs morgen alweer hoger, van accijnsverlaging is niets meer te merken

Diesel aan de pomp wordt morgen alweer duurder, zelfs in die mate dat van de accijnsverlaging van dit weekend niets meer te merken is. Zaterdag was de prijs nog gedaald met 17,5 cent per liter. De verhoogde maximumprijs van diesel wordt volgens Energia, de federatie van oliebedrijven, veroorzaakt door de stijging van de olieprijs.

De maximumprijs van diesel stijgt met 17,4 cent per liter tot 2,08 euro. Zaterdag was de prijs van zowel benzine als diesel nog maar net gedaald met 17,5 cent per liter als gevolg van een beslissing van de federale regering om de accijnzen te verlagen. 

De regering wou zo de energiefactuur van de burger wat verlichten. Door de huidige prijsverhoging is het effect van die verlaging na vijf dagen dus alweer verleden tijd.

"De stijging van de olieprijs vormt de aanleiding voor de forse prijsverhoging van diesel", klinkt het bij Energia, de federatie van de oliebedrijven. "Op een week tijd is een vat Brentolie 10 dollar duurder geworden", zegt de organisatie. "Zonder de verlaging van de accijnzen was de prijs natuurlijk nog veel hoger," voegt Energia er nog aan toe.

Meest gelezen