Oekraïense jongen speelt mee met scouts in Tessenderlo: "Hij werd direct meegetrokken in de groep"

Ook jeugdbewegingen dragen bij aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen: bij de Scouts en Gidsen van Tessenderlo doet sinds afgelopen weekend een Oekraïens kind van 7 jaar mee met de activiteiten. 

De Oekraïense jongen wordt opgevangen in een gezin waarvan het zoontje al bij de scouts zat, waardoor hij dus gemakkelijk mee op sleeptouw werd genomen. En dat ging heel vlot, zegt groepsleidster Charlotte Aerts: "Het viel ook voor ons goed mee, omdat het een vlot kind was, dat direct meegetrokken werd in de groep." Als er al problemen waren met de taal, dan werd dat via Google Translate opgelost. Maar meestal kon hij goed mee door de spelletjes voor te doen. "Gewoon door mee te spelen met de andere kinderen, is dat helemaal  in orde gekomen", vertelt Charlotte. 

Ik denk dat het belangrijk is dat wij als scouts hem een leuke tijd kunnen bezorgen

scoutsleidster Charlotte Aerts

"Je weet natuurlijk niet in welke omstandigheden de jongen naar hier is gekomen, hoe hij zich daarbij voelt",  gaat Charlotte verder, "maar ik denk dat het belangrijk is dat wij hem een leuke tijd kunnen bezorgen." Op dit ogenblik is er maar één kindje, maar de scouts staan er zeker voor open om er nog op te vangen, als daar vraag naar is. 

Scouts en Gidsen Vlaanderen laat ook weten dat er nog maar enkele groepen dit doen, maar dat er wel veel belangstelling is. Daarom zullen ze tegen volgende week praktische ondersteuning bieden aan scoutsgroepen die dat willen. 

Meest gelezen