Copyright Maskot .

Toerisme Oost-Vlaanderen start met reisbureaus voor mensen met beperking

Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert 17 reisbureaus voor mensen met een beperking. De provincie had al reisbureaus voor mensen met een beperkt budget, de Rap op Stap-kantoren. Nu breiden 17 van die reisbureaus hun aanbod uit voor mensen met een fysieke of mentale beperking, zij worden nu Rap op Stap+.

Toerisme Oost-Vlaanderen wil de drempel voor mensen met een fysieke of mentale beperking verlagen door uitstappen, vakanties en evenementen toegankelijk te maken. Met 17 nieuw opgerichte reisbureaus probeert het die mensen nu te begeleiden in hun zoektocht naar een geschikte daguitstap of vakantie. 

Het aanbod voor een daguitstap of vakantie voor mensen met een beperking is niet groot
David Talloen van Toerisme Oost-Vlaanderen

"Het aanbod voor een daguitstap of vakantie voor mensen met een beperking is momenteel niet groot", vertelt David Talloen van Toerisme Oost-Vlaanderen. "Onze dienst bestaat er onder meer uit dat we zorgen voor aangepast vervoer, dat er ondersteuning is indien nodig en dat de begeleider gemakkelijk mee kan. Ook wordt er gekeken of er recht is op kortingen en er rekening wordt gehouden met het hele gezin."

De provincie Oost-Vlaanderen heeft ook reisbureaus voor mensen en gezinnen met een beperkt budget. Jaarlijks doen meer dan 12.000 Oost-Vlamingen, die op zoek zijn naar een betaalbare daguitstap of vakantie, een beroep op deze kantoren.

Meest gelezen