Staatssecretaris Eva De Bleeker verloor tweeling en organiseert benefiet voor vzw Boven De Wolken

Met een benefiet voor de vzw Boven De Wolken wil staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) ouders helpen die een baby verloren hebben. Zelf verloor de politica 17 jaar geleden een tweeling. De vzw maakt professionele foto’s van sterrenbaby’s en regenboogbaby’s en is gratis voor ouders, maar ontvangt geen steun van de overheid.

De vzw Boven De Wolken ligt de staatssecretaris nauw aan het hart. "Het is een organisatie die ouders van sterrenkindjes wil helpen, dat zijn kindjes die ze verloren hebben net tijdens of na de zwangerschap. De bedoeling is om hen via foto's te steunen", vertelt De Bleeker op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ze maken foto's met de ouders en het kindje, zodat de ouders achteraf toch nog iets hebben om te koesteren en waardoor het leed iets verzacht wordt.”

Zelf verloor ze 2 baby’s net na de geboorte en dat was voor haar een heel moeilijk moment: "Je kijkt vol verwachting uit naar dat moment, dat was zo pijnlijk. We hebben achteraf foto's gemaakt, maar dat was met onze eigen camera. Als dat door een professionele fotograaf kan gedaan worden in de juiste omgeving en in de juiste setting, dan kan je aan die foto's enorm veel hebben om dat verdriet te verwerken."

Als ik nu een tweeling van 17 jaar zie, is er toch nog een kleine pijnscheut in mijn hart

Eva De Bleeker

“Het is nu 17 jaar geleden en dat leed slijt wel, maar het is iets wat je je hele leven meedraagt. Ik heb ondertussen wel 2 andere kinderen waar ik veel liefde aan kan geven en die ik kan zien opgroeien, maar als ik nu een tweeling van 17 jaar zie, is er toch nog een kleine pijnscheut in mijn hart. Op een gegeven moment kan je dat wel afronden, maar ik denk dat zulke professionele foto’s de eerste jaren zeker een steun kunnen geven.”

Het benefiet "Eva on the rocks" vindt plaats op zaterdag 30 april in zaal De Linde in Huldenberg en de politica hoopt een mooi bedrag bij elkaar te kunnen halen voor de vzw: “Er staat onder meer een walking diner op het programma en optredens van enkele speciale gasten, maar wie dat is hou ik nog even geheim. Ik kan je wel al vertellen dat partijgenoten Vincent Van Quickenborne en Egbert Lachaert langskomen om een dj-set te draaien.” 

Vzw Boven De Wolken bestaat uit vrijwilligers. Er is onder meer geld nodig voor kilometervergoeding en fotocameraverzekeringen. De vzw is ook actief in alle Vlaamse ziekenhuizen.

Meest gelezen