foto: PXL

Stad Hasselt gaat in gesprek met studenten PXL, waarvan kunstwerk werd verwijderd in stadhuis

De stad Hasselt gaat morgen praten met de kunststudenten van PXL-Mad over het verwijderde kunstwerk in het stadhuis. Het werk liet een priesterwijding zien, maar werd door aanwezige ambtenaren aanzien als een dood lichaam dat bedekt was met een doek. 

De tentoonstelling van PXL-MAD zou normaal gezien twee weken geleden zijn geopend. Enkele kunststudenten mochten hun werken tonen, maar bij het opbouwen is een werk verwijderd op vraag van de burgemeester. Het werk liet een priesterwijding zien, maar werd door aanwezige ambtenaren aanzien als een dood lichaam dat bedekt was met een doek.

We zitten hier in het stadhuis en we hopen dat de studenten begrijpen dat het geen expositieruimte is 

Schepen Frank Dewael (Open VLD)

Uiteindelijk hebben de andere studenten geweigerd hun werken nog op te stellen. Het gesprek morgen is nodig om de plooien glad te strijken, zegt schepen Frank Dewael (Open VLD): "We willen graag van de studenten vernemen waar het voor hun fout zat en wij willen aangeven waar voor ons het probleem lag. We zitten hier binnen de muren van het stadhuis en we hopen dat de studenten begrijpen dat het geen expositieruimte of galerie is en dat we tot een overeenstemming komen over wat kan binnen 't Scheep."

foto: PXL

Meest gelezen