Facebook De Knepkes

1 minuut stilte tijdens carnaval in Hasselt voor slachtoffers van Strépy

Tijdens Hasselt carnaval dit weekend zal er een minuut stilte gehouden worden voor de slachtoffers van het drama in Strépy. Daarbij kwamen afgelopen weekend 6 mensen om het leven, toen een auto inreed op een groep carnavalisten. 10 mensen zijn zwaargewond. 

"We gaan daar zeker bij stilstaan, want dat leeft bij carnavalisten", zegt Jan Marechal, voorzitter van carnavalsvereniging de Knepkes. "Wij doen ook zo'n wekdienst in Hasselt. Maar wij hebben zaterdag ook altijd een mis in het Hasselts dialect voor de gestorven carnavalisten van Hasselt en nu gaan we ook de slachtoffers van Strépy herdenken met een minuut stilte."

Veiligheid

Ook de veiligheid is nog eens grondig bekeken. Het centrum wordt volledig afgesloten voor al het autoverkeer. "De coronamaatregelen worden sowieso toegepast", gaat Marechal verder. "CO2-meters worden voorzien en het centrum wordt afgesloten zodat er geen voertuigen meer binnen kunnen vanaf 11 uur. Op die manier kunnen enkel de carnavalswagens binnen en kan het veilig verlopen."

Meest gelezen