Leen De Smedt

Afbraak vaccinatiecentrum in Aalst gestart

In Aalst is de afbraak van het vaccinatiecentrum gestart. Ten laatste volgende week donderdag zou alles weg moeten zijn. Nadien wordt de sporthal ingericht als noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen.

Donderdag is de afbraak van het vaccinatiecentrum van start gegaan. Als alles weg is, wordt de sporthal omgebouwd tot een noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Woensdag werd de laatste prik nog gezet, zo hebben ze in totaal zowat 350.000 coronavaccins gezet in Aalst. 

Heel binnenkort vertrekt de vloer, onder meer naar Tomorrowland

Cedriek Stoffels, productiemanager Splendit

Bijna al het materiaal, van meubilair tot IT-materiaal, is ondertussen al geboekt voor festivals. Ook de vloer krijgt een nieuwe locatie. "De stad had gevraagd om de huur van de vloer te mogen verlengen, zodat die kan gebruikt worden voor het opvangcentrum", vertelt Cedriek Stoffels, productiemanager van Splendit. "Maar heel binnenkort vertrekt de vloer naar onder meer Tomorrowland, dus dat zal niet gaan", voegt hij er nog aan toe. 

Donderdag zijn ze met 9 medewerkers begonnen aan de afbraak, en de hekken zijn intussen ook al opgehaald. De afbraak van het vaccinatiecentrum zou uiterlijk volgende week donderdag klaar moeten zijn.  

Meest gelezen