Belga

Bestuurder van dodelijke crash tijdens politieachtervolging in de cel

De man die twee weken geleden aan het stuur zou hebben gezeten van de wagen die bij een politieachtervolging meermaals over de kop ging in de Leopold II-tunnel, zit in de cel. Bij de crash kwam een van de vier inzittenden om het leven. 

Op zaterdagavond 12 maart werd de politie opgeroepen voor feiten van intra-familiaal geweld in Asse, bij een koppel dat gekend was bij de politie. Toen de inspecteurs ter plaatse kwamen, was de verdachte op de vlucht geslagen in een wagen met drie anderen. De man zat niet aan het stuur. Het voertuig werd even later opgemerkt door een politiepatrouille, die de achtervolging inzette. De bestuurder reed richting Brussel en dook er aan hoge snelheid de tunnels in. In de Leopold II-tunnel wilde hij een afslag nemen, maar hij miste zijn bocht en raakte de middenberm. De wagen ging meermaals over de kop en werd totaal verhakkeld. Een van de passagiers stierf ter plekke, de bestuurder en twee andere inzittenden, waaronder de verdachte van het intra-familiaal geweld, raakten gewond.

In de cel op verdenking van onopzettelijke doding

De vermoedelijke bestuurder werd na verzorging in het ziekenhuis verhoord en is door de onderzoeksrechter in Brussel onder aanhoudingsmandaat geplaatst. “Hij werd in verdenking gesteld van feiten van onopzettelijke doding ten gevolge van een verkeersongeval en onopzettelijke verwondingen ten gevolge van een verkeersongeval”, meldt Sarah Durant van het parket van Brussel. “De raadkamer heeft zijn aanhouding intussen bevestigd.”

Intussen loopt het onderzoek naar de dodelijke politieachtervolging nog verder. Het parket van Halle-Vilvoorde voert een apart onderzoeken naar de feiten van intra-familiaal geweld waarvoor de politie aanvankelijk was opgeroepen. 

Meest gelezen