Blauwalgen in Damvalleimeer in Destelbergen: “Blijf weg van het water”

De burgemeester van Destelbergen roept recreanten en vissers aan het Damvalleimeer op om contact met het water te vermijden. Er zijn blauwalgen opgedoken. Die bacteriën kunnen voor irritatie zorgen bij aanraking, bij mens én dier. 

Op het water van het Damvalleimeer in Destelbergen drijven er cyanobacteriën aan de oppervlakte, ook wel bekend als blauwalg. Het zijn geen echte algen, maar wel bacteriën die giftige stoffen produceren. Je kunt er flink ziek van worden, wanneer je ermee in aanraking komt.

Waarschuwingsborden

Het gemeentebestuur heeft waarschuwingsborden geplaatst die bezoekers erop wijzen om elk contact met het water te vermijden. Wandelen, fietsen en joggen aan het Damvalleimeer is wel toegelaten.

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) analyseert het water geregeld. Zodra de hoeveelheid bacteriën onder een bepaalde drempel zakt, mag er weer gevist worden.

Meest gelezen