De brandweer van Brussel brengt hulde aan hun verongelukte collega
Brandweer Brussel

Brandweer Brussel opent rouwkapel voor collega die omkwam bij brand in Sheratonhotel

In de brandweerkazerne van Brussel is een rouwkapel geopend. Daar kan iedereen vandaag langskomen om een laatste eer te betuigen aan de overleden brandweerman Jean-François Spelmans. Die liet het leven bij de brand in het Sheratonhotel vorige week. Zaterdag vindt zijn begrafenis plaats in de Basiliek van Koekelberg. 

De brandweer van Brussel heeft een rouwkapel ingericht in de kazerne op de Helihavenlaan. Daar kan iedereen vandaag langsgaan tussen 11 en 15.30 uur om een laatste eer te brengen aan brandweerman Jean-François Spelmans. Die overleed vorige week tijdens een brand in het Sheratonhotel. Daar zijn momenteel renovatiewerken aan de gang, de brand ontstond waarschijnlijk in een technische koker. Bij het blussen stortte de roltrap in elkaar waar Spelmans aan het blussen was. Hij liet er het leven. 

Gisteren ging de rouwkapel al open voor de collega's. De brandweermannen vormden een erehaag toen de kist van Spelmans de kazerne werd binnengedragen. Vandaag is ze toegankelijk voor het publiek via de Frontispicestraat.

Begrafenis op groot scherm

Nu zaterdag vindt de begrafenis van Jean-François plaats in de Basiliek van Koekelberg. Daar zullen verschillende politici aanwezig zijn en een vertegenwoordiger van het paleis. Aan de Basiliek zal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) hem postuum het burgerlijke ereteken eerste klasse verlenen. De sergeant-majoor werd ook al postuum tot adjudant gepromoveerd.

Aan de Basiliek zal een groot scherm staan zodat iedereen de begrafenis kan volgen. Ook in kazernes en voorposten zullen brandweermannen van dienst de begrafenis kunnen volgen. Het grote publiek kan die ook volgen op het YouTube-kanaal "Firebru" van de brandweer van Brussel. Jean-François werd 49 jaar oud. 

In de brandweerkazerne in Brussel is een rouwkapel geopend
Brandweer Brussel

Meest gelezen