Twitter schepen Astrid De Bruycker (Vooruit)

Daar is de zon, daar is het zwerfvuil : Gentse politie zet extra patrouilles in

De stad Gent belooft extra politiepatrouilles en ook een camera om mensen op te sporen die zwerfvuil achterlaten in het Citadelpark. Deze ochtend bleek dat heel wat zonnekloppers er niet allemaal hun afval hadden opgeruimd. 

Grote verontwaardiging deze ochtend bij de Genste schepen Astrid De Bruycker (Vooruit) over het zwerfaval dat ze aantrof in het Citadelpark. Mensen die er gisteren van de zon gingen genieten ruimden niet allemaal op nadat ze naar huis gingen. 

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) laat op sociale media weten dat de stad zal optreden. "Er komen extra politiepatrouilles en ook de gemeenschapswacht zal aanweziger zijn." De sluikstortcamera van de stad zal er opgesteld worden om overtreders op te sporen. Wie betrapt wordt, riskeert een boete tot 120 euro. 

Meest gelezen