Hundelgemsesteenweg in Merelbeke wordt stiller: oude betonplaten ruimen plaats voor asfalt

De Vlaamse regering trekt 1 miljoen Euro uit voor de vervanging van 2,8 km slecht wegdek op de Hundelgemsesteenweg in Merelbeke. De oude betonplaten, die voor trillingen en geluidsoverlast zorgden voor de omwonenden, worden in twee fases vervangen. De werken zullen zo’n 3 maanden duren.

De Hundelgemsesteenweg (N444) in Merelbeke ligt er niet erg goed bij. Het is een typische oude steenweg met oneffen betonplaten die zorgen voor veel geluids- en trillingsoverlast voor de bewoners en een onaangename rij-ervaring voor de weggebruikers.

Ergste stukken eerst

In afwachting van een totale herinrichting van de hele Hundelgemsesteenweg die zeker nog enkele jaren op zich laat wachten, grijpt de Vlaamse overheid nu al in om de ergste stukken aan te pakken.

De werken starten op 4 april en moeten tegen juli afgerond zijn. Het beton wordt helemaal opgebroken en er komt een bovenlaag in asfalt. De werken vinden plaats in twee fasen:

Fase 1: Het gedeelte van de Veldstraat (kruispunt niet inbegrepen) tot de Hoorndriesstraat (kruispunt wel inbegrepen) en van de Hogenbos tot aan de Koningin Astridlaan (kruispunt niet inbegrepen) (noordelijke fase).

Fase 2: Opbraak van de Koningin Astridlaan (kruispunt inbegrepen) tot aan de Torrekensstraat (zuidelijke fase).

Auto's moeten omrijden

Tijdens de werken wordt de Hundelgemsesteenweg (N444) afgesloten voor wegverkeer. Fietsers kunnen blijven rijden via het bestaande dubbelrichtingsfietspad.

Meest gelezen