Igean

Boom geeft gratis huisvuilzakken aan inwoners met incontinentieproblemen

De gemeente Boom geeft gratis huisvuilzakken aan inwoners die kampen met incontinentie en stomapatiënten. "Het incontinentiemateriaal voor volwassenen moet tegenwoordig in de restafvalzak in plaats van in de GFT-bak, en dat is duurder. We willen helpen met de kosten", zegt schepen van Sociale zaken Inge De Ridder (N-VA).

Inwoners van Boom die kampen met incontinentieproblemen en stomapatiënten krijgen gratis huisvuilzakken van de gemeente. “We hebben deze beslissing genomen omdat incontinentiemateriaal niet langer in een GFT-bak mag en er meer kosten bijkomen”, vertelt Schepen van Sociale zaken Inge De Ridder (N-VA) bij Radio 2 Antwerpen. 

“Het moet nu in de restafvalzak en dat zorgt op termijn voor een hogere kost dan bij de gemiddelde persoon die zijn vuilzak vult. Om die kosten van de huisvuilophaling te verminderen, hebben we besloten om die mensen vier gratis rollen restafvalzakken per jaar te geven.”

Om recht te hebben op de gratis huisvuilzakken moet je in Boom gedomicilieerd zijn en mag je niet in een rusthuis verblijven. “Om de zakken te krijgen, moet je ook een medisch attest tonen met de bevestiging van de problematiek", zegt de schepen.

Meest gelezen