De jongeman probeerde deze Essentiel-winkel in het centrum van Leuven te overvallen
Google maps

Jongeman opgepakt voor mislukte overval Leuvense kledingszaak: "Ook kapperszaak overvallen"

Een jongeman uit Tienen heeft geprobeerd om een Leuvense kledingszaak te overvallen. Dat mislukte en hij werd opgepakt. Hij bekende meteen dat hij eerder deze week ook een kapperszaak in het centrum van Leuven heeft overvallen. Met succes. De rechter liet hem intussen vrij onder voorwaarden.  

De politie heeft een 19-jarige man uit Tienen opgepakt, die gisterennamiddag probeerde om kledingzaak Essentiel in de Vaartstraat te overvallen. De jongeman kwam binnen met een mes en eiste het geld uit de kassa. Toen een medewerkster om hulp riep, sloeg hij op de vlucht zonder buit.

Een politiepatrouille kon even later iemand tegenhouden die aan de persoons beschrijving voldeed. Hij gaf de feiten toe en bekende meteen ook de overval op kapsalon Liberty Hair in de Vital Decosterstraat in Leuven. Dat was een dag voordien. Ook daar bedreigde hij het personeel met een mes zodat hij de inhoud van de kassa kon meenemen. 

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek tegen de jongeman op verdenking van diefstal met geweld of bedreiging. De onderzoeksrechter heeft hem intussen vrijgelaten onder voorwaarden.

De overval op deze kapper in het centrum van Leuven, lukte hem wel
Google maps

Meest gelezen