Foto: Vi.be

PXL-Student wint prijs voor scriptie over impact van muziek op sport

Een student van PXL-Music heeft een prijs gewonnen voor zijn scriptie over de invloed van muziek op sportprestaties. Seppe Degelin uit Scherpenheuvel-Zichem, een student muziekmanagement aan PXL, kreeg de scriptieprijs van Vi.be, dat is het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector in Vlaanderen en Brussel. 

Seppe Degelin heeft voor zijn bachelorproef onderzocht of muziek kan helpen bij het sporten. "Ik ben gaan bekijken hoe muziek impact heeft en wanneer muziek best te gebruiken valt om impact te hebben", zegt Seppe. "Ik ben dan zelf muziek gaan maken na mijn onderzoek en ik heb die muziek getest in een experiment, samen met het PXL roeiteam. Ik heb die muziek dan ook gebruikt in twee andere situaties en daaruit bleek dat muziek wel degelijk een effect heeft op sportprestaties."

De beste muziek is muziek die je graag luistert

"De beste muziek is muziek die je graag beluistert", gaat Seppe verder. "Uit het experiment is wel gebleken dat muziek niet per se de prestaties verbeterde, maar wel het algemeen gevoel verbeterde. De roeiers vonden de sessies met muziek veel aangenamer dan de sessies zonder muziek."

Seppe Degelin krijgt naast de eer, ook nog 500 euro. 

Meest gelezen