Wereldkampioen Noor Vidts gevierd op haar eigen Vilvoordse Atletiekclub: "Hier begon ze als prutske van 7 jaar"

Atlete Noor Vidts, die afgelopen weekend wereldkampioen werd op de vijfkamp op het WK Indoor, bracht gisteravond een bezoek aan de Vilvoordse Atletiekclub waar het voor haar allemaal begon. Ze werd enthousiast onthaald door de kinderen die er aan het trainen waren, want zij wilden de gouden medaille van Noor van dichtbij zien. 

De Vilvoordse Atletiekclub heeft Noor Vidts gisteren gevierd. Noor kwam langs met haar gouden medaille en werd meteen geknuffeld door de kinderen van de atletiekclub. "Ik ben jaloers op Noor", zegt een van de kinderen, "Het lijkt me leuk om op een podium te staan met een medaille. Dit is mijn idool en als je dan een handtekening krijgt, is dat super speciaal." Arthur liet zijn t-shirt signeren: "Ik ga mijn t-shirt nooit meer wassen. Ik hoop dat ik ooit zo goed word als Noor. Het is uitzonderlijk wat zij gepresteerd heeft." Noor liep ook mee tijdens de training en dat vonden de kinderen super: "Dit is zo cool, veel plezanter dan een gewone training."

Jeugdtrainer Pascale Kockaert heeft de voorbije jaren veel met Noor getraind: "Als ze 7 jaar was, trainde ze hier al. Toen was ze een klein prutske met een sympathieke glimlach en die heeft ze nog altijd. Noor was goed, maar ze was niet de allerbeste. Er was bijvoorbeeld iemand die beter was in het verspringen. Maar Noor is zo goed geworden door het vele trainen en het harde werk." 

Mijn oren komen er van recht, Noor is gewoon de beste van de wereld

Theo Van Capellen, eerste trainer van Noor Vidts

Ook de eerste trainer van Noor, Theo Van Capellen bevestigt dat: "Noor was goed in alle disciplines, ze kon alles maar het is niet dat ze ergens echt uitzonderlijk goed in was. Ik zag wel meteen dat er iets in zat, maar wie had kunnen denken dat ze wereldkampioen zou worden. Mijn oren komen er van recht, zij is gewoon de beste van de wereld en de wereld is groot. Je moet dat maar doen, mensen beseffen niet wat voor een prestatie ze geleverd heeft."

En Noor zelf kijkt positief terug op de tijd dat ze bij de Vilvoordse atletiekclub zat: "Ik had hier een hele toffe vriendengroep. Ik keek toen op naar Kim Gevaert die ook in onze club zat." En over haar toekomst zegt ze het volgende: "Ik wil gewoon verder werken zoals ik bezig ben en ik wil mezelf blijven verbeteren en dan zien we wel tot welke prestaties dat leidt."

Meest gelezen