Panoramisch uitzicht op Nationaal Park Hoge Kempen dankzij trap van 47 meter hoog op Kattevennen in Genk 

Volgende week zaterdag opent op Kattevennen de Bliksemtrap. Die brengt je naar een platform, 37 meter hoog boven het straatoppervlak. Vandaar kan je niet alleen de snowboarders op de dry slope aan het werk zien, maar heb je ook een panoramisch zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen. 

"Ik zie vooral veel groen en onze mijnterrils en een klein beetje van het centrum", zegt Karel Kriekemans, schepen van Toerisme (CD&V). "We staan nu op het hoogste punt van het Bliksempad. Dat Bliksempad is er gekomen dankzij een samenwerking met Sport Vlaanderen. Dat heeft veel geïnvesteerd in extreme sporten in Kattevennen. Vanop de toren zie je bijvoorbeeld de dry slope waar snowboarders vanaf kunnen. Vanop de toren kan je niet alleen de snowboarders goed bezig zien, maar heb je ook een fantastisch uitzicht op de omgeving."

Spiegels op de trap zorgen er mee voor dat je een mooi zicht krijgt op de omgeving

Tom Willems, Sport Vlaanderen

"We hebben geprobeerd een minimalistisch ontwerp te maken waarbij het geheel niet te veel opvalt in de natuurlijke omgeving", vertelt Tom Willems van Sport Vlaanderen. "We hebben ook gezorgd voor spiegels op de trap. Die zorgen er mee voor dat je een mooi zicht krijgt op de omgeving maar ze zorgen er ook voor dat de trap wordt opgenomen in het natuurpark."

Bliksemtrap op Kattevennen vanaf volgende week zaterdag open voor grote publiek

Volgende week zaterdag is er de start van de Adventure Days op Kattevennen en gaat ook de trap open. De Bliksemtrap is iedere dag toegankelijk. Voor mensen met een beperking komt er een lift.

Meest gelezen