Bloesems zullen tijdens de paasvakantie bloeien

Vanaf begin april zullen er heel wat bloesems bloeien in Haspengouw. Voor de conference peer, en daarvan zijn er veel plantages in Limburg, wordt verwacht dat die begin april zal bloeien. Voor de appel zal dat een paar weken later zijn. 

"Het ziet er dus naar uit dat we opnieuw een vroeg bloesemseizoen krijgen", zegt gedeputeerde van landbouw, Inge Moors. "De voorspellingen van het Proefcentrum Fruitteelt zijn dat de bloesems er volop zijn begin april voor de conference peer en midden april voor de appelen. Maar dat hangt natuurlijk nog wel af van de variëteit."

Opletten voor nachtvorst

Voor de fruittelers worden het weer spannende weken want voor volgende week wordt vorst voorspeld en dat kan schadelijk zijn voor de bloesems. 
"We zullen vanuit het Proefcentrum Fruit op tijd waarschuwingen uitsturen als dat nodig is" , zegt Serge Remy, "zodat fruittelers zich tijdig kunnen voorbereiden want de kans is toch wel groot dat er maatregelen moeten genomen worden."

Meest gelezen