Eredoctoraten Uhasselt voor psychiater De Wachter, filosofe Mol, sociologe Nkomo en econoom Grönroos

De UHasselt reikt op 24 mei haar eredoctoraten uit. Er is gekozen voor wetenschappers die de mens centraal stellen en welzijn bevorderen. Naas Dirk De Wachter krijgen ook filosofe Annemarie Mol, econoom Christian Grönroos en sociologe Stella Nkomo een eredoctoraat. De organisatie Te Gek!? krijgt een speciale erkenning voor haar jarenlange inzet voor geestelijke gezondheidszorg. 

"De universiteit reikt de eredoctoraten uit aan mensen en organisaties die een positief verschil willen en kunnen maken voor anderen én voor de samenleving”, zegt rector Bernard Vanheusden. 

Belgische psychiater Dirk De Wachter (instellingseredoctoraat)

“Met dit instellingseredoctoraat willen we Dirk De Wachter eren voor zijn rijke carrière en de manier waarop hij ‘kindness’ uitdraagt. Hij is een ambassadeur van mentale veerkracht en breekt een noodzakelijke lans voor engagement, verbondenheid en gemeenschapszin”, zegt Bernard Vanheusden, promotor van dit eredoctoraat.

Amerikaanse sociologe Stella Nkomo (eredoctoraat facultaire School Sociale Wetenschappen)

Met dit eredoctoraat brengen we hulde aan het baanbrekende, uiterst maatschappelijk relevante werk van Stella M. Nkomo rond raciale gelijkheid. Als academica en bestuurder toont ze ons, met woord en daad, de weg naar een inclusieve samenleving”, zegt prof. dr. Patrizia Zanoni, promotor van dit eredoctoraat.

Finse econoom Christian Grönroos (eredoctoraat faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen)

“De Service Logica van Grönroos heeft onze vakgroep Marketing sterk beïnvloed in ons onderzoek en onderwijs en in de manier waarop we bedrijven adviseren. Waardecreatie begint bij de ervaring van de klant (patiënt, student, burger, enz.) en bedrijven en organisaties spelen hierbij een faciliterende vorm. Met dit eredoctoraat willen wij Christian Grönroos eren voor zijn baanbrekend werk”, zegt prof. dr. Allard Van Riel, promotor van dit eredoctoraat. 

Nederlandse filosofe en antropologe Annemarie Mol (eredoctoraat faculteit Architectuur en Kunst)

"Die visie op het belang van het vormgeven van de wereld en de impact hiervan op de mens staat ook centraal in onze visie binnen de faculteit Architectuur en Kunst. Haar inzichten bieden daarenboven een bijzonder perspectief op het thema ‘Kindness’. Met dit eredoctoraat willen we onze grote waardering uitspreken voor de rijke academische carrière van Annemarie Mol”, zegt prof. dr. Liesbeth Huybrechts, promotor van dit eredoctoraat. 

Meest gelezen