Graf van doodgeboren tweeling in Gent opgegraven om DNA-staal af te nemen nadat grafsteen plots verdwenen was

Op vraag van de ouders is de vermeende kist van de doodgeboren tweeling uit de grond gehaald op de Westerbegraafplaats in Gent. In november was de grafzerk van de tweeling plots verdwenen. Volgens de medewerkers van de Westerbegraafplaats rouwde de familie al 10 jaar aan het verkeerde graf. Maar dat konden de ouders van de tweeling moeilijk geloven. Het is afwachten wat het DNA-onderzoek geeft.

Om uitsluitsel te bieden werd de kist, waarvan de stad Gent vermoedt dat het om de tweeling gaat, opgegraven. Dat zou een halve meter verder zijn, dan de plaats waar de ouders een grafzerk hadden gezet.

"We hebben toestemming gekregen van de rechtbank om opgravingen te doen op de plaats waar de stad beweert dat de tweeling begraven zou zijn. Binnen een maand zou er uitsluitsel zijn. Als het DNA overeenkomt, dan is de zaak ook afgelopen. Dan begint er een nieuw rouwproces voor de ouders. We bekijken alles stap voor stap", reageert advocaat Ercan Tok.

De opgraving was een bijzonder emotioneel moment voor de ouders. "De moeder heeft het niet eens meegevolgd. Ze heeft heel veel moeten huilen, want alles kwam weer naar boven. De vader heeft het wel gevolgd, ook met tranen. Aan de andere kant zijn de ouders wel blij dat ze nu eindelijk uitsluitsel zullen krijgen. Het is zeker geen gemakkelijke periode voor hen."

10 jaar rouwen aan het verkeerde graf

De ouders van de doodgeboren tweeling in Gent bezochten al 10 jaar het graf van hun kinderen op de Westerbegraafplaats. Groot was hun verdriet toen bij hun laatste bezoek de grafsteen verdwenen bleek. De verantwoordelijke van de begraafplaats en de groendienst van de stad zeiden dat de ouders al die tijd aan het verkeerde graf moeten hebben gestaan. Nochtans had de grootvader van de kinderen zelf een persoonlijke grafsteen gemaakt, waardoor de ouders zeker zijn dat ze aan het juiste graf stonden.

Meest gelezen