Hageland stelt bloesemcampagne voor: "Er staan alleen maar prachtige dingen te gebeuren als de bloesems in bloei staan"

Toerisme Vlaams-Brabant heeft de bloesemcampagne "B(l)oeiend Hageland" voorgesteld. In april en mei, als de fruitbomen in bloei staan, kan je weer volop wandelen, fietsen en genieten in 14 bloesemgemeenten van het Hageland.

"Er staan alleen maar prachtige dingen te gebeuren als de bloesems in het Hageland in bloei staan", vertelt gedeputeerde Gunther Coppens. "Er worden dit jaar zelfs zoveel bloesemactiviteiten georganiseerd dat we onze campagne "B(l)oeiend Hageland" moeten spreiden over twee maanden in plaats van twee weken. Er is heel veel te beleven in 14 gemeenten, waarvan Boutersem de eerste keer meedoet."

Wedstrijd

Het is de bedoeling dat ook de horeca- en de logie-uitbaters beter worden van de bloesemcampagne, zegt Coppens: "Het is fijn als mensen hier ook iets komen eten en drinken, een streekproduct meenemen of dat ze zelfs blijven logeren. Om dat te stimuleren hebben we er een wedstrijd aan gekoppeld. Je kan een QR-code scannen bij de handelaar waar je iets koopt en dan kom je op een wedstrijdpagina terecht. Er zijn heel mooie prijzen te winnen."

Wij Brabanders eten en drinken graag en dus zorgen we dat er ook smaakbeleving is

Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme

Je kan de komende weken niet alleen fietsen langs bloesems en wandelen tussen boomgaarden, er wordt ook ingezet op het culinaire en het proeven van streekproducten. "Wij Brabanders zijn Bourgondiërs. Wij eten en drinken graag en dus zorgen we dat er ook smaakbeleving is", voegt Coppens er nog aan toe. Op de website van Toerisme Vlaams-Brabant kan je ook beelden bekijken van de webcams die in de boomgaarden zijn opgesteld. Zo kan je volgen hoe de bloesems groeien. 

Meest gelezen