Kristof De Cuyper (DVP), Peter Van Cutsem (CD&V) en Gerda Claeys (N-VA) bij niet-rolstoelvriendelijke picknicktafel

Pepingen kiest voor rolstoelvriendelijke picknicktafels

De gemeente Pepingen heeft beslist om in de toekomst te kiezen voor rolstoelvriendelijke picknickbanken op openbare plaatsen. Als picknickbanken vervangen moeten worden, zal automatisch gekozen worden voor tafels met een verlengd tafelblad zodat rolstoelgebruikers makkelijk kunnen aanschuiven. Dus niet het soort tafel zoals op de foto hierboven. 

De meeste picknicktafels zijn niet geschikt voor mensen met een rolstoel en daarom gaan ze in Pepingen op lange termijn rolstoelvriendelijke picknicktafels zetten op openbare plaatsen. Dat zal gebeuren als er nieuwe worden aangekocht of als er oude vervangen moeten worden. Het gaat om een gezamenlijk voorstel van de CD&V, DVP en N-VA fractie dat unaniem werd goedgekeurd.

“Mensen met een beperking moeten volwaardig gebruik kunnen maken van het openbaar domein", zegt gemeenteraadslid Peter Van Cutsem (CD&V). "Gewone picknicktafels hebben geen langer tafelblad en hebben een logge structuur, waardoor mensen met een beperking moeilijk kunnen plaatsnemen. Dit kan volgens ons anders en beter, door bij het vervangen of plaatsen van nieuwe tafels uitsluitend te kiezen voor rolstoelvriendelijke picknicktafels en bij de plaatsing rekening te houden met de toegankelijkheid."

Meest gelezen