Twee recordpogingen in De Lettertuin in Oudsbergen: de langste schreeuw en de grootste gummibeer

De leerlingen en leerkrachten van de lagere school de Lettertuin in Opglabbeek probeerden vandaag twee records te breken: een gummibeer van 7 kilo en een schreeuw langer dan 8 minuten en 45 seconden. Het gaat om een actie in het kader van "De Dag van de Kleuter".  Ze kregen hulp en steun van scholieren van de GO! Campus Genk Middenschool.  

We willen met onze twee acties de band tussen de twee scholen aanhalen", vertelt directeur Nicky Van Oevelen van GO! Campus Genk Middenschool. Onze scholieren komen in de lagere school in Oudsbergen allerlei technische en andere proefjes doen met de leerlingen en ze helpen hen ook met de twee recordpogingen. We willen hen zo een leuke dag bezorgen, maar hopen ook dat ze daardoor zin krijgen om naar de middenschool over te stappen."

Je voelde de spanning stijgen voor deze recordpogingen, zowel bij kinderen als leerkrachten

Nicky Van Oevelen, directeur GO! Campus Genk Middenschool

"We wilden echt wel dat het lukte en het is gelukkig ook gelukt", zegt directeur Van Oevelen na de "langste schreeuw". We hebben 9 minuten en 35 seconden geschreeuwd. Dus zowel kinderen als leerkrachten zijn heel blij. En ook ik ben erg trots dat we in onze poging geslaagd zijn."

Meest gelezen