Radio 2

Aftrap Maand van de Markt in Brugge met proefproject: "Bestel digitaal bij je marktkramer"

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) wil de wekelijkse markten moderniseren en digitaliseren. Binnenkort start een proefproject waarbij je digitaal je bestellingen kan plaatsen bij marktkramers. Je kan voortaan ook betalen met maaltijdcheques of ecocheques bij marktkramers die zich daarvoor hebben ingeschreven.

Minister Crevits lanceerde het initiatief bij de aftrap van de Maand van de Markt in Brugge. Dat is een Vlaamse promotieactie voor wekelijkse markten.  Ze vindt het belangrijk om digitale handel ook op de markt te introduceren. "Je kan dan je bestelling op voorhand doorgeven", zegt Crevits. "Op die manier verlies je minder tijd en kan je vlotter je koopwaren ophalen."

Videospeler inladen...

Digitale leurderskaart

Ook voor marktkramers zelf wil de minister de digitalisering doortrekken. "We willen de papieren leurderskaarten ook afschaffen en digitaliseren. Zo kunnen marktkramers ook online hun formaliteiten regelen rond standplaatsen."

Dit jaar nemen er 181 Vlaamse gemeenten of in totaal 296 markten deel aan de "Maand van de Markt 2022". Er loopt een promoactie waarmee klanten van marktkramen allerlei prijzen kunnen winnen. De actie moet meer volk naar de Vlaamse markten lokken.

Meest gelezen