Chayenne Van Aarle (22) uit Antwerpen gekroond tot Miss België 2022

De Antwerpse Chayenne Van Aarle (22) is verkozen tot Miss België 2022. Ze mocht haar kroon en lint in ontvangst nemen in het Proximus Theater in Plopsa De Panne. Chayenne volgt Kedist Deltour op na een uitgebreide show waarbij opnieuw publiek aanwezig mocht zijn.

Een lange avond ging voorbij en van de dertig meisjes schoten er uiteindelijk nog vijftien over. De tweetalige Chayenne Van Aarle kwam er als grote winnares uit. Ze is 22 jaar, woont in Antwerpen en werkt als stewardess. 

"Ik werd geboren in een caravan, maar groeide op in een kasteel. Mijn vader adopteerde en verzorgde afgedankte circusdieren. Ik leerde dat als je hard werkt, je je doelen kan bereiken", vertelde ze tijdens de show.

Elle Leclercq uit Lokeren werd eerste eredame. De Limburgse Silvana Spyros vervolledigt het podium als tweede eredame.

De winnares gaat naar huis met een Volvo met tankkaart voor een jaar, en een zeer divers pakket aan prijzen. 

Miss Ukraïne Universe zorgt voor emotioneel moment

Tijdens de finale kreeg ook even Anna Neplyah, Miss Ukraïne Universe 2021, het woord. "We zijn hier op een bijzondere avond, maar we mogen niet vergeten dat we niet zo ver van hier bange uren beleven", vertelde ze.

"In mijn land is het echt oorlog, en het zijn niet alleen soldaten die sterven. Ook burgers, onder wie onschuldige vrouwen en kinderen. Daarom vraag ik aan de NAVO om ons land te steunen. Oekraïners vechten om de democratie in heel Europa te beschermen." De Oekraïense kreeg meteen een groot applaus en een staande ovatie van het publiek in het theater.

Neventitels

Naast het opperste kroontje werden tijdens de galashow ook nog enkele neventitels verdeeld. Zo kreeg Chayenne Van Aarle ook nog de titel Miss Talent. Thira Moelants uit Kessel-Lo werd Miss Sympathy en Miss Sport. Miss Beach ging naar Sofia El Banouti. Shania Verbeurgt mag zich dan weer Miss Social Media noemen. Miss Charity was weggelegd voor Chiara Catanzaro. En Penelope Vandooren ging ten slotte lopen met de titel van Miss Model.

Meest gelezen