Radio 2

Datum bekend voor assisenproces over campingmoord

Het assisenproces over de campingmoord in Middelkerke zal beginnen op 23 september. Drie verdachten zullen terechtstaan. Twee van hen zouden vijf jaar geleden een Oostendenaar de keel overgesneden hebben na een ruzie in een caravan in Middelkerke. De derde verdachte zat in de auto waarin het half onthoofde lichaam van het slachtoffer lag. 

De campingmoord werd gepleegd in december 2017. Drie mannen zouden betrokken zijn bij die moord op een man uit Oostende van 37. Hij werd om het leven gebracht in een caravan op een camping in Middelkerke. Het plan was eerst om het lichaam van de Oostendenaar in de caravan ernaast in brand te steken, maar dat mislukte. Eén van de verdachten probeerde het lijk dan te verbergen in de koffer van een auto met de hulp van twee vrienden. Bij een politiecontrole werden ze betrapt en werd het lichaam ontdekt in de koffer. 

Twee medeplichtigen al veroordeeld

De man en vrouw die destijds mee probeerden om het lichaam te verbergen kregen vorige maand al hun straf. De vrouw kreeg een werkstraf van 120 uren, de man een celstraf met uitstel. Ze werden alleen beschuldigd van lijkverberging en moeten niet voor het hof van assisen verschijnen.

Slachtoffer zou verdachtentrio bestolen hebben

Het slachtoffer werd een paar uur voor de moord in de caravan op camping Marva III in Middelkerke in elkaar geslagen, omdat hij het trio zou bestolen hebben. Om te voorkomen dat hij naar de politie zou stappen, werd zijn keel overgesneden.

Meest gelezen