Radio 2

Vrouw (38) blijft in de cel voor brandstichting aan bestelwagen in Hoboken

De vrouw (38) die verdacht wordt van verschillende brandstichtingen in Hoboken, is nu ook aangehouden door de onderzoeksrechter en dus naar de cel gestuurd. Ze werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op heterdaad betrapt toen ze een bestelwagen in brand stak. Of ze ook verantwoordelijk is voor meer dan 10 andere brandstichtingen in de wijk, is nog niet duidelijk. Ze beroept zich volgens het parket op haar zwijgrecht. 

Sinds eind januari werden meer dan tien voertuigen in brand gestoken of werd dat geprobeerd. Dat was telkens in de omgeving van de Weerstandlaan, de Waasland- en de Frieslandstraat. Meestal gebeurde dat 's avonds of 's nachts. Bij een opvallend aantal feiten is de brand op een gelijkaardige manier gesticht, stelde de politie vast. De ongerustheid in de buurt was groot. De politie besloot het toezicht in de wijk op te voeren, zowel zichtbaar als minder zichtbaar.

Brandversnellers op zak

Zaterdagochtend rond 3.30 uur  kon de politie uiteindelijk een vrouw op heterdaad betrappen, toen ze een bestelwagen in brand stak aan de Kempenlandstraat. Enkele minuten later werd ze opgepakt. Ze bleek brandversnellers op zak te hebben. Bij een huiszoeking vond de politie nog meer brandversnellers en ook aanmaakproducten. 

De bestelwagen brandde vooraan uit. Er stond nog een auto voor geparkeerd, maar de eigenaar kon die nog op tijd verplaatsen, zodat die geen schade opliep.

Zondagnamiddag is de vrouw verschenen voor de onderzoeksrechter, maar ze wilde geen verklaringen afleggen. De onderzoeksrechter besloot haar wel aan te houden voor de brandstichting aan de bestelwagen, waarbij ze op heterdaad betrapt werd. Het gerecht zal nu verder moeten onderzoeken of ze verantwoordelijk is voor nog meer brandstichtingen.

Meest gelezen