Belga

Bewogen eerste carnavalsnacht in Halle: vrouw zwaargewond na metersdiepe val op sporen en carnavalsbaby geboren in auto

Tijdens de eerste carnavalsnacht in Halle is een vrouw zwaargewond geraakt na een metersdiepe val op de sporen. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar is intussen wel weer bij bewustzijn. In de vooravond moest een zwangere vrouw in haar auto bevallen omdat ze door de drukte niet meer op tijd in het ziekenhuis geraakte.

De eerste feestnacht met zo'n 13.000 carnavalisten werd overschaduwd door een ernstig ongeval. Rond 5u45 viel een vrouw van hele grote hoogte op de sporen ter hoogte van de Vogelpers. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en het spoorverkeer werd onderbroken. Het slachtoffer werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Brussel. Intussen is de vrouw weer bij bewustzijn. Het is nog niet duidelijk waarom ze precies gevallen is.

Carnavalsbaby geboren in feestgedruis

In de vooravond al kwam zaterdag een bijzondere oproep binnen van een zwangere vrouw die niet meer op tijd in het ziekenhuis raakte. Het MUG-team van AZ Sint-Maria bracht samen met de vader de baby ter wereld. "Moeder en dochter stellen het goed", laat de stad Halle weten.

In totaal worden er dit carnavalsweekend zo'n 100.000 bezoekers verwacht. De Gilles in Halle dragen een zwart lint voor de slachtoffers van het carnavalsdrama vorig weekend in Strépy in Henegouwen.

Videospeler inladen...

Stipt om half drie zondagmiddag knipte het prinselijke paar het lintje door waarmee de carnavalsstoet officieel voor geopend werd verklaard.

Videospeler inladen...

Meest gelezen