Foto Hogeschool Vives

Studenten heropenen (even) voormalig sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge: "Spanning is te snijden"

Maandag zwaaien de deuren van het vroegere sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge weer open, vijf jaar nadat chef Geert Van Hecke stopte met de zaak. Studenten van de opleiding Culinary Arts van de hogeschool VIVES en Hotelschool Ter Duinen zullen het restaurant vier dagen lang uitbaten, met échte klanten.

De eerstejaarsstudenten zullen dat doen in het kader van het project "Run the Restaurant". Ze leren daarin onder andere om goeie menu's op te stellen en de juiste bestellingen te plaatsen voor het restaurant. Van maandag 28 maart tot en met donderdag 31 maart kunnen klanten er zowel 's middags als 's avonds terecht om de culinaire kunsten van toekomstige chefs te beoordelen. 

"Voor de studenten is het prachtig dat ze in zo'n iconische setting als die van De Karmeliet aan de slag kunnen", zegt Lode Vanwildemeersch van VIVES. "En dan nog voor een betalend publiek. Ze kijken er enorm naar uit. Maar we moeten realistisch zijn. Drie sterren zullen zij nog niet meteen behalen in de Michelingids." 

Een van de eerste gasten, die even langskomt in de keuken, is eigenaar en chef-kok Geert Van Hecke. Hij stopte iets meer dan vijf jaar geleden met het sterrenrestaurant en ziet nu de zaak terug opfleuren. "Het doet me denken aan vroeger. De studenten zijn allemaal rustig en erg gemotiveerd. Ze hebben hier ook echt topmateriaal in de keuken om te gebruiken. Ik heb hier altijd graag gewerkt en ik had hier ook graag langer gewerkt", vertelt hij bij Radio 2 West-Vlaanderen: 

Geert Van Hecke: "Het doet me plezier weer die bezigheid te zien"

Videospeler inladen...

Drie- tot zesgangenmenu's

’s Middags serveren de studenten een driegangen-lunch (45 euro), ’s avonds kan je er genieten van een zesgangen-diner (85 euro). Meer info vind je op de website van De Karmeliet.

Radio 2

Meest gelezen