Gemeente De Haan

Geen discussie meer mogelijk over locatie van strandcabines en strandbars in De Haan dankzij nieuw gps-systeem

Het gemeentebestuur van De Haan heeft een oplossing gevonden voor de jaarlijkse discussie over de exacte plaats van de strandcabines en de strandbars. De dienst openbaar domein heeft het hele strand van De Haan opgemeten en de exacte coördinaten vastgelegd. Zo kunnen de eigenaars met een gps de precieze locatie van hun strandcabine of strandbar terugvinden. 

Ieder jaar opnieuw is er discussie over de precieze locatie van strandcabines en strandbars. Maar dankzij het nieuwe gps-systeem is daar geen twijfel meer over. De gemeente deelde het strand en de dijk op en gaf ieder stukje bepaalde coördinaten.  Op die plekken op het strand komen nu paaltjes en op de dijk nagels. Zo kunnen eigenaars met een gps hun eigen plaatsje terugvinden. 

Een broodnodig systeem volgens burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA): "Het is natuurlijk moeilijk om precies te weten op het strand waar je de dingen moet zetten. En soms durft men ook wel wat creatief te zijn. Zo is de ene cabine breder dan de andere. Dus er was ieder jaar wel ergens discussie over. Nu staan de plannen en exacte coördinaten op onze website en kan men perfect zien waar de strandcabines moeten staan. Het is ook een hele onderneming om die te plaatsen, want we hebben meer dan 1.000 strandcabines."

Ieder jaar opnieuw paaltjes plaatsen

De paaltjes, die de locaties van de strandcabines afbakenen, worden na het toeristisch seizoen weggehaald. Het jaar erop worden ze dan opnieuw volgens de gps-coördinaten op het strand gezet. De nagels, die op de dijk zijn geslagen om de plaats van de strandbar vast te leggen zullen wel het hele jaar door daar blijven. 

Meest gelezen