Voor de tweede avond op rij: woningbrand in Leuven

Voor de tweede avond op rij heeft het gebrand in het centrum van Leuven. Deze keer sloegen metershoge vlammen uit een woning gelegen aan de Mechelsestraat ter hoogte van de abdij van de Keizersberg. 

Even over zes uur vanavond is brand uitgebroken in een woning langs de Mechelsestraat. De brand zorgde voor heel wat hinder want zowel de Mechelsestraat als de Ridderstraat moesten worden afgesloten voor het verkeer. De brandweer werd geconfronteerd met metershoge vlammen maar had de brand gelukkig snel onder controle. Niemand raakte gewond. Twee bewoners moeten wel een nieuw onderdak vinden.

Opnieuw brand vlakbij een abdij

Het is al de tweede brand op twee dagen tijd in Leuven. Gisteravond brak er brand uit in een voormalig pachtershuis van de Abdij van Park.  De bewoners, een gezin met twee kinderen, konden op tijd ontkomen, maar de schade aan het gebouw is aanzienlijk.

Ook bij de brand aan de Mechelsestraat is de schade aanzienlijk. De oorzaak is net als bij de brand van gisteren nog onbekend. Het parket heeft een onderzoek ingesteld. 

Meest gelezen