Wakasa en Keramo Techniek richten in Genk opvang in voor 72 Oekraïense vluchtelingen

Jongerenorganisatie Wakasa uit Genk kan vanaf morgen 72 Oekraïense vluchtelingen opvangen. Daarvoor kan het een leegstaand bedrijfspand van zijn buren van Keramo Techniek gebruiken en zijn eigen kampmaterialen en -ervaring inzetten.

Jongerenorganisatie Wakasa, die onder meer jongerenkampen op het getouw zet, was ook getroffen door de schrijnende beelden van de stroom vluchtelingen uit Oekraïne. De oproep om opvangplaatsen te voorzien viel daar dan ook niet in dovemansoren. Daarbij kwam dat het bedrijf Keramo Techniek, vlak langs Wakasa, net een bedrijfspand van 800 m² vrij had en dat kosteloos ter beschikking wilde stellen. Het bedrijf en de jongeren sloegen dus de handen in elkaar.

Kampmaterialen

Wakasa voerde zijn kampmaterialen aan zoals bedden, matrassen, tafels en stoelen, inkleding en wat spelmateriaal voor de kinderen. En ook een oproep leverde heel wat bruikbare spullen op. Samen met mensen van Keramo Techniek werd het bedrijfspand omgetoverd tot een tijdelijke thuis. Na drie weken hard werken, kreeg de locatie groen licht voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat is meteen de eerste grote  opvang in Genk. Morgen zullen de eerste vluchtelingen aankomen.

Meest gelezen