Radio 2

CEO en twee andere topmannen van PostNL België mogen vrijgelaten worden, CEO wel onder voorwaarden

De drie topmannen van PostNL België, die sinds begin deze week vastzaten na invallen in verschillende depots van het koerierbedrijf, kunnen binnenkort de cel verlaten. Dat heeft de raadkamer in Mechelen beslist. Het openbaar ministerie kan wel nog tot maandag in beroep gaan, dus tot dan blijven de drie zeker in de cel. De CEO zou bij vrijlating als enige voorwaarden opgelegd krijgen. Het onderzoek tegen PostNL loopt nog.

Eerder deze week viel de federale gerechtelijke politie van Antwerpen binnen in depots van PostNL in Willebroek, Wommelgem en Turnhout, in het kader van een onderzoek naar zwartwerk. Daarbij werden in totaal negen mensen opgepakt. Zes van hen werden na enkele uren opnieuw vrijgelaten.

Maar de CEO van de Belgische afdeling van PostNL en twee managers bleven nog in cel. De raadkamer in Mechelen heeft beslist dat ook zij nu vrijgelaten kunnen worden. Voor de CEO is dat wel onder voorwaarden. Hij moet beschikbaar blijven voor de politie en mag geen contact hebben met andere personen uit het onderzoek. Het openbaar ministerie kan nog tot maandag in beroep gaan tegen de vrijlating en dus blijven de drie zeker tot dan in de cel. 

De drie mannen worden verdacht van mensenhandel, van leiding geven aan een criminele organisatie en van verboden terbeschikkingstelling. Dat laatste betekent dat PostNL verantwoordelijk kan worden gesteld voor onderaannemers die personeel in het zwart tewerkstellen. Het onderzoek tegen PostNL loopt nog. 

Bekijk hieronder de reportage uit "Terzake":

Videospeler inladen...

PostNL België: "opgelucht dat onze collega's naar huis kunnen"

PostNL België reageert opgelucht op de vrijlating van de drie toplui. "Ze zitten volstrekt onnodig onder moeilijke omstandigheden vast. Dat heeft een grote impact op hen, op hun familie en op al onze medewerkers", laat het bedrijf weten in een persbericht. "We blijven hen steunen waar we kunnen."

Het bedrijf kondigt ook nog aan zich verder te zullen verdedigen. "PostNL heeft geen enkel bewijs gezien voor de zware beschuldigingen in de media en zal zich daartegen krachtig verdedigen."

Meest gelezen